קצת פרטים על אבקת המורינגה

קצת פרטים על אבקת המורינגה
בקצרה : זהו תוסף מזון טבעי התורם לבריאות ורווחה כללית; הוא נחשב גם למזון על. הנצרך כירק טרי וכצמח מרפא במדינות רבות, עלי המורינגה אוליפרה הם מקור עשיר מאוד למינרלים שונים, ויטמינים, נוגדי חמצון, חומצות אמינו חיוניות ולחלבון צמחי. עוזרים לשמור על רמות נמוכות של לחץ דם, סוכר וכולסטרול ומחזקים את המערכת החיסונית. הם נטחנים לאבקה, הם הופכים לתרכיז של חומרים מזינים אשר ניתן להוסיף בקלות לתזונה של כל אחד כדי להגדיל את ערכו התזונתי.
המשך מאמר זה יתן פרטים נוספים על:
מעלותיה של אבקת עלה מורינגה אוליפרה
חומרי המזון של אבקת עלה מורינגה אוליפרה
אם אתה רוצה לדעת כיצד להוסיף אבקת מורינגה אוליפרה לתזונה שלך , יש לנו מאמר נוסף שניתן לקרוא כאן . יש לנו גם כמה מתכונים עם אבקת מורינגה . אם אתם רוצה לקנות, יש לנו אבקת מורינגה איכותית ואורגנית בטלפון 052-3666323 ובחנות המקוונת שלנו .
עוד על סגולותיה של אבקת עלה מורינגה אוליפרה
במקור, מורינגה אוליפרה ידוע היטב בארצות דרום רבות כמזון מזין וכצמח מרפא במשך מאות שנים. אבקת העלים שלה מתפשטת היטב גם בחלק מהמדינות הללו, כמו תאילנד, שם היא נמכרת בחנויות תרופות כתרופה טבעית ותוסף מזון. הוא שימש גם כמה ארגונים לא ממשלתיים באפריקה במסגרת תוכניות נגד תת תזונה.
במערב, אבקת עלי מורינגה משמשת כתוסף מזון והיא מצוטטת לעתים קרובות כ"מזון-על "(מזון עשיר בחומרים מזינים הנחשב כמועיל לבריאות ולרווחה). ואכן, על חומרי המזון החיוניים השונים שלו וההשפעה הגמילה ונוגדת החמצון שלה, אבקת מורינגה היא תוספת מעניינת לכל תזונה. יש לו את היתרון הכפול לספק חומרים מזינים חיוניים שונים ולהשפיע רבות על הבריאות הכללית.
ניסויים מדעיים בצמח זה מובילים ברחבי העולם במחקרים נגד בעיות בריאות שונות, כמו סוכרת או מחלות לב וכלי דם, למשל. עם זאת, מבחינתנו, יש לראות באבקת עלים מורינגה אוליפרה כתוסף מזון טבעי או כמזון-על, אך לא כטיפול רפואי. נציין גם את סגולותיה הרפואיות, תוך התעקשות על העובדה שהיא איננה תרופה וכי היא, בכל מקרה, אינה מחליפה את חוות דעתו של רופא או טיפול רפואי.
מורינגה ובריאות כללית
נטילת אבקת עלים מורינגה אוליפרה על בסיס קבוע מעניקה לגוף כמות רבה של חומרים מזינים חיוניים ושל נוגדי חמצון, תוך עזרה לגוף לסלק רעלים, הודות להשפעתו הרעלים והמשתנים. באופן זה, זה תורם לבריאות הכללית של הגוף; תפקוד טוב של איברים, עיכול טוב, שיפור זרימת הדם, חיזוק מערכת החיסון … זה עוזר בהגדלת האנרגיה ללא קפאין, סוכרים בוערים במהירות או גירוי של מערכת העצבים. בקיצור, כולל מורינגה אוליפרה לתזונה היומית שלך יכול לעזור לך להשפיע באופן חיובי על הבריאות, האנרגיה והרווחה שלך!
מורינגה ותזונה מאוזנת ובריאה
אבקת מורינגה יכולה לעזור לאלה שלא תמיד יכולים תזונה מאוזנת, בגלל חוסר זמן או כל סיבה אחרת, וגופם יכול לחסר חומרים מזינים מסוימים. זוהי דרך קלה להוסיף ערך תזונתי למנה או למשקה, וכך להשלים ולשפר את התזונה היומית. זהו מקור צמחי של חלבונים, אשר יכול להועיל לצמחונים או לטבעונים. זה יכול גם לעזור לאמהות מניקות להגדיל את ייצור החלב שלהן.
מורינגה, סוכר וסוכרת
עלי המורינגה אוליפרה משפיעים לטובה על רמות הסוכר בגוף. הוכח כי אכילתם מורידה את רמת הסוכר בדם תוך שלוש שעות. זו דרך קלה וטבעית לפעול נגד הדיאטה של ימינו, לעתים קרובות עשירה מדי בסוכר, ולמנוע את הבעיות הבריאותיות האפשריות שיכולות לנבוע ממנה. כמובן שגם אם נטילת אבקת עלה מורינגה אוליפרה עוזרת לאזן ולשמור על רמת סוכר נמוכה בדם, זה לא עוזר כנגד כמויות גדולות מאוד של סוכר; כפית מורינגה לא "מבטלת" צרור סוכריות!
עלי מורינגה אוליפרה משמשים בכמה תרופות עממיות לטיפול בסוכרת ובבעיות בריאות קשורות. כמה מחקרים מדעיים נעשו על חולדות עם סוכרת מסוג 2 עם תוצאות טובות מאוד. אכילת אבקת עלה מורינגה אוליפרה אינה, בכל מקרה, תומכת בטיפול רפואי, אולם היא יכולה להיות "פלוס" בריא וטבעי לאנשים הסובלים מסוכרת.
מורינגה, חומצות שומן ומערכת לב וכלי דם
כמה מחקרים הראו את ההשפעות המועילות של עלי מורינגה אוליפרה על מערכת הלב וכלי הדם: הורדה וייצוב של לחץ דם גבוה, הורדת כולסטרול, הורדת רמת השומנים בדם, ירידה במשקל הגוף והלב, גירוי מערכת הלב והדם, אפקט טרשת עורקים (פועל נגד סתימת עורקים). הוא משמש בפיטותרפיה בהודו להפחתת רמת הכולסטרול של חולים שמנים.
מורינגה, לחץ ומערכת העצבים
עדויות מתארות השפעות מועילות של צריכה קבועה של אבקת עלה מורינגה אוליפרה לאנשים הסובלים מלחץ ו / או מחסור בשינה, על ידי עזרה לפייס את מערכת העצבים והעמקת השינה. השפעות אלה נחקרו מדעית והוכחו באמצעות תמציות שורש מורינגה אוליפרה, אך לא בעלים.
מורינגה וכיב
עדויות מספרות לנו שאבקת עלה מורינגה אוליפרה יכולה לרפא כיב בקיבה. ניסויים מדעיים הראו כי הוא יכול לרפא נגעי קיבה הנגרמים על ידי חומציות וכן למנוע התפתחות כיבים בקיבה ותריסריון.
מורינגה וסרטן
ניסויים מצביעים על כך שאבקת עלים מורינגה אוליפרה יכולה להוות גורם מועיל במניעת סרטן, תוספת מועילה במסגרת טיפול בסרטן רפואי, ועזרה בהשלמה עם כימותרפיה. חלק ממרכיביו, כמו ניאזימיצין, הוכחו כבעל תכונות אנטי סרטניות והם עדיין בבדיקה. תזכורת: בכל מקרה היא אינה מחליפה את חוות דעתו של רופא וגם לא טיפול רפואי.
אחרים
מחקרים על חולדות הראו שלעלים של מורינגה אוליפרה יכול להיות פעולה חיובית בוויסות יתר של בלוטת התריס.
מחקרים הוכיחו כי צריכת עלי מורינגה אוליפרה יכולה להשפיע על הכבד.
חלק אחר של העץ, כולל העלים, הוכח כבעל תכונות אנטיביוטיות ופטריות כנגד חיידקים ופטריות מסוימים. יש להם גם השפעה אנטי דלקתית.
עוד על אבות המזון של אבקת עלה מורינגה אוליפרה
אנו יכולים למצוא כל כך הרבה פיסות מידע על הערכים התזונתיים של אבקת עלה מורינגה אוליפרה ברשת, שקל לאבד את המסלול! הטווח יכול לעבור מכמה ויטמינים לרשימות חומרים מזינים ארוכים ומרשימים (עד כדי כך שאנחנו תוהים אם חלקם באמת קיימים …!)
למעשה, נכון שחומרים מזינים וכמותם ישתנו בין שתי אבקות; בגלל האדמה, האקלים, איכות הייבוש והאריזה וכו '…
היזהרו גם עם קביעות כגון "מכיל פי 7 יותר ויטמין C מאשר תפוזים" וכו '… הן אינן מצדיקות את הנתונים שלהן, משתנות ממאמר למשנהו ואינן תואמות פרופורציות. הם משווים בדרך כלל 100 גרם של אבקת מורינגה עם 100 גרם של אוכל כלשהו: אם לא נדיר לאכול 100 גרם של תפוזים עם מנה אחת, זה משהו אחר לצרוך 100 גרם של אבקת מורינגה בבת אחת (בנוסף להיות מיואש!).
יתר על כן, אבקת עלה מורינגה אוליפרה לא אמורה ולא יכולה להיות הבסיס לתזונה מאוזנת ובריאה; מוצרים מגוונים וטריים צריכים. ובכל זאת, זוהי דרך טבעית ומועילה להוסיף ערך תזונתי לכל תזונה בקלות רבה, וכך להשלים ולשפר אותה. יש לו את היכולת להבטיח צריכת חומרים מזינים רבים ושונים החיוניים לבריאותכם בכמויות טובות באמצעות מזון אחד בלבד.
להלן פרטים נוספים על אבות המזון הכלולים באבקת עלה מורינגה אוליפרה:
ויטמינים
אבקת עלה המורינגה מכונפת מכילה ויטמינים , B2 , B3 , ו C . הוא מכיל לפעמים גם ויטמינים B1 ו- E (כנראה על פי איכות האבקה).
מינרלים
אבקת עלה המורינגה מכונפת מכילה סידן , מגנזיום , זרחן , אשלגן , נחושת , ברזל ו גופרית . לפעמים מכיל גם מנגן , סלניום ו אבץ (כנראה על פי איכות האבקה).
חומצות אמינו וחלבונים צמחיים
אבקת עלה מורינגה אוליפרה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות בכמויות חשובות, מה שהופך אותה למקור טוב לחלבון צמחי.
חומצות אמינו הן מולקולות הממלאות תפקיד חיוני ביצירת חלבונים בגוף. ישנן חומצות אמינו חיוניות (הגוף אינו יכול לסנתז אותן, יש לספקן באמצעות מזון), חיוניות למחצה (הכרחיות רק לתינוקות שזה עתה נולדו) ואינן חיוניות (מסונתזות על ידי הגוף מחומצות אמינו אחרות, ויטמינים ופחמימות) . יתר על כן, לכל חומצת אמינו תפקיד מסוים ולכן יש לה חשיבות משלה.
חומצות אמינו קיימות גם בחלבונים מהצומח וגם מהחי; עם זאת, המזון העשיר ביותר בחומצות אמינו הוא ממוצא מן החי. ישנם צמחים עשירים גם בחומצות אמינו אך בדרך כלל לא בכל החיוניים; לכן חשוב להתאים אותם לצמח משלים, בכדי שיהיה מספיק מכל חומצות אמינו (אנו יכולים לחשוב על שילובים קולינריים מסורתיים שיש להם מטרה זו, כמו עדשי אורז בהודו, שעועית תירס בהרי האנדים , וכו…).
נוגדי חמצון
עלי המורינגה אוליפרה הם חלק מצמחים אלה העשירים במיוחד בנוגדי חמצון טבעיים רבים; הם מכילים ויטמינים A, C ו- E, אבץ, סלניום, מנגן, נחושת, גופרית, מגנזיום ותרכובות פיטוכימיות רבות .
נוגדי חמצון מעכבים השפעות הרסניות של רדיקלים חופשיים ולכן נותנים הגנה מפני זיהומים ומחלות ניווניות. לעתים קרובות הם מתוארים כגורמים אנטי אייג'ינג ונוגדי סרטן, אך לכמה מחקרים על השפעותיהם על הבריאות תוצאות שונות כאשר מדובר בתוסף מזון סינטטי. עם זאת, התוצאות כולן מסכימות את העובדה שצריכה יומיומית של נוגדי חמצון טבעיים דרך פירות, ירקות וצמחים מועילה מאוד לבריאות.
אומגה 3 ואומגה 6
עלי מורינגה אוליפרה עשירים בחומצה α- לינולנית, או אומגה 3 ALA (אומגה 3 ממקור צמחי). הם מכילים גם כמות פחותה של חומצה לינולאית, או סוג של אומגה 6 .
אומגה 3 ו -6 הן חומצות שומן החיוניות לתפקוד טוב ובריאות גוף האדם; עם זאת, המינון שלהם צריך להיות מאוזן, אחרת ההשפעה ההפוכה מתרחשת והסיכונים להשמנת יתר ולמחלות לב וכלי דם גוברים. היחס האידיאלי הוא חמש אומגה 6 לאומגה 3 אחת, אך בחברות שלנו היחס משתנה בין עשר לשלושים אומגה 6 לאומגה 3 אחת!
בעלי מורינגה אוליפרה יש הרבה יותר אומגה 3 מאשר אומגה 6; לכן זו דרך טובה לאזן בצורה טובה בין היחס בין אומגה 3 ל -6.
לפרטים נוספים על כמויות החומרים המזינים הכלולים באבקת עלה מורינגה אוליפרה, יצרנו תרשים זה המרכיב שני מקורות מידע. המקור הראשון הוא מספרו של לואל ג'יי פולי, מהראשונים שהשתמשו באבקת מורינגה אוליפרה באפריקה. בחרנו במקור זה כהפניה, מכיוון שהוא הנפוץ ביותר ונלקח לרוב בספרים רציניים ובמאמרים. השני הוא מחקר של מלאני ברוין, שעבורו אספה מגוון עצום של נתונים וחישבה את הערכים הממוצעים שלהם. בחרנו בו כמקור השוואתי יקר לנתוני פוגלי, המאפשר לדמיין את הווריאציות האמיתיות שיכולות להתקיים בין אבקות שונות. אלה נובעים מאיכות האדמה, האקלים, ייבוש ומיזוג.

מקורות:
Fuglie's study : Analyses were conducted by Campden & Chorleywood Food Research Association and were sponsored by CWS and the Department of Engineering at the University of Leicester. Broin's study : Sponsored by the Centre Technique de Coopération Agricole et rurale (CTA) ACP-UE.
לפרטים נוספים ורכישה נא לפנות ל – 052-3666323